Élettartam garancia

A kiterjesztett-jótállás regisztrációs kódjának újraküldése

A regisztrációs kódot csak arra az e-mail címre lehet elküldeni, amellyel a kiterjesztett-jótállást beregisztrálták. Ha egy e-mail címmel több kerékpárt regisztráltak be, egy emailben az összeset elküldjük Önnek.

Hol találom meg a szériaszámot?

A szériaszámot a váz középcsapágy házába ütik, vagy egy címkével a vázra rögzítik. Példa a lehetséges szériaszámokra (SN12310D12345, IBD12310D12345, F081234567, AS12123456, HAOZZ12345 vagy rövid formátumban AA12345)

GT élettartam-jótállás regisztráció

A regisztrációval kibővítheti a kerékpárja vázának gyártási, anyag- és kidolgozási hibáira vonatkozó alap jótállást élettartamra vonatkozó jótállássá. További információk megtalálhatók alább ezen az oldalon.

Személyes adatok

Termék adatok


Feldolgozott adatok és feldolgozás mértéke

A személyes adatok feldolgozásához való hozzájárulás megadásával Ön beleegyezik, hogy az ASPIRE SPORTS, sro, (székhely: Jinačovice 514, 664 34 Kuřim; Adószám: 269 58 317, bejegyezve a Brno Regionális Bíróságnál vezetett kereskedelmi nyilvántartásban 47772 számon, a továbbiakban: "Adatkezelő") feldolgozza az Ön által megadott személyes adatokat.

Feldolgozott adatok és feldolgozás mértéke

Az Ön által megadott személyes adatokat csak akkor kezeljük, ha azokat az Adatkezelőneknak továbbították, és csak feldolgozás céljából (lásd a 3. pontot).

Élettartam-garancia esetén kezelt a személyes adatok:

Hírlevél feliratkozás, GT kerékpár márkával kapcsolatos reklám e-mailek, hírlevelek és egyéb kereskedelmi üzenetek, esetén:

A teljes adatvédelmi nyilatkozatot egy külön oldalon találja.


GT kerékpár álettartam-jótállás

A GT Bicycles gyár a 2015 után gyártott modellek vázára élettartam-jótállást ad a normál jótálláson túl. Ez a jótállás csak a kerékpár első tulajdonosára érvényes, és csak olyan kerékpárokra, amelyeket hivatalos forgalmazóknál vásároltak. Feltétele, hogy a kerékpár magyarországi kiskereskedelmi  forgalmazótól származzon, és tulajdonosa regisztrálja a terméket a weboldalunkon: www.gtbicycles.hu.

Kérjük, hogy a vásárlásától számított egy hónapon belül regisztrálja kerékpárját.

Mire érvényes az élettartam-jótállás

Az élettartam-jótállás a 2015 után gyártott kerékpárok vázának gyártási és működési hibáira vonatkozik. Ez a kiterjesztett jótállás nem érvényes a Gravity sportokra készült GT kerékpárokra (downhill, enduro), a Freeride, a Dirt Jump és BMX modellekre. Szintén nem érvényes a váz vagy az alkatrészek felületkezelésére.

A 2020-as modellévtől kezdve 5 éves jótállás vonatkozik az összteleszkópos kerékpárok lengőkarjaira.

Mit nem tartozik az élettartam-jótállásba

A Gravity sportok, Freeride és Dirt Jump vázakra, mint pl. Fury, Sanction, Distortion, Ruckus vagy La Bomba modellek, melyekre kétéves jótállást ad a cég, ami a termék vásárlásának első napjától érvényes és gyártási vagy kidolgozási hibákra vonatkozik.

A GT kiegészítők; váz tartozékai, tengelyek, csapágyak és a felületkezelés (festés és matrica).

Ezekre egy éves jótállás vonatkozik, ami a vásárlás első napjától érvényes.

A festésre és a matricákra szintén egy éves jótállás érvényes. Kivételt képez a festés megfakulása, amit a termék erős UV sugárzásnak, intenzív közvetlen napsütésnek kitétele okoz.

A többi alkatrészre a szokásos 2 éves garancia vonatkozik, kivéve a természetes elhasználódásnak kitett alkatrészeket.

Teleszkóposvilla és más olyan alkatrészek, amiket nem a GT Bicycle gyártott, nem tárgyai a kiterjesztett jótállásnak, azokra a gyártó jótállási szabályai érvényesek.

Az életre szóló jótállás feltételei:

A jótállás csakis azokra a kerékpárokra vonatkozik, amelyek magyarországi forgalmazótól lettek vásárolva, annak eredeti (első) tulajdonosára és csak akkor, ha a kerékpárt regisztrálták a www.gtbicycles.hu weboldalunkon. A kiterjesztett jótállást más személyre átruházása nem lehetséges.

Minden jótállásiigényt abban az üzletben kell jelenteni, ahol a kerékpárt megvásárolták. Ehhez a terméket összeszerelve, tiszta állapotban kell bevinni, az eredeti vásárlási számlával (biztonságos helyen őrizze meg ezt a dokumentumot!) és az online oldalon kapott egyedi regisztrációs számmal.

Ez az élettartam-jótállás csak a megvásárolt és a kiskereskedő felé megszabott feltételek szerint összeszerelt GT kerékpárokra vonatkozik.

Nem érvényesíthető, ha a kerékpárt bármely módon módosította, nem tartotta karban, nem megfelelően szervízelte, balesetet szenvedett vele vagy nem rendeltetésszerűen használta.

Szintén nem képezik jótállás tárgyát a kerékpár normál elhasználódásából eredő károk, beleértve az anyagfáradást is. Az anyagfáradás okozta meghibásodás annak a jele, hogy a váz természetesen elhasználódott. Ez természetes folyamat, és tulajdonos feladata a termék rendszeres ellenőrzése.

Nem a GT kerékpárokhoz tartozó alkatrészek felszereléséből eredő sérülések, meghibásodások szintén nem képezi a jótállás tárgyát.

A jótállási szolgáltatással kapcsolatos összes költség a kerékpár tulajdonosát terheli.

Az élettartam garancia hatálya alá tartozó vázra vonatkozó reklamáció feldolgozására nem érvényes a 14 napos határidő.

Javítás az élettartam-jótállás alatt

Az élettartam-jótállás alatt a GT a meghibásodott vázat megjavítja, esetleg kicseréli ugyanarra vagy a lehető legközelebbi típusra, lehetőség szerint. Ez a jótállás csak az eredeti vázra vonatkozik. Lecserélt vázra vagy alkatrészre a jótállás nem vonatkozik. Ilyen esetben minden csere és javítás költsége a tulajdonost terheli. A jótállás csak a váz javítására, illetve cseréjére vonatkozik, az ezzel kapcsolatos szerviz munkák költsége a tulajdonost terheli.

Amennyiben az alkatrész nem áll rendelkezésre, a gyártó fenntartja a jogot, hogy a tulajdonosnak az igényelt alkatrész értékének megfelelő pénzügyi kompenzációt ajánljon fel.

A termék megvásárlásától számított 2 év elteltével az élettartamra vonatkozó jótállási igény elbírálásának határidejét nem a mindenkori törvényben foglalt jótállásra vonatkozó határidő szabályozza, hanem az kizárólag a megfelelő csere termék aktuális elérhetőségén alapul.

Kérjük őrizze meg az összes, a kerékpár vásárlásakor kézhez kapott dokumentumot! 


 

A kiterjesztett-jótállás regisztrációs kódjának újraküldése

A regisztrációs kódot csak arra az e-mail címre lehet elküldeni, amellyel a kiterjesztett-jótállást beregisztrálták. Ha egy e-mail címmel több kerékpárt regisztráltak be, egy emailben az összeset elküldjük Önnek.

[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a GT Bicycles legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.